7. března 2012

Tichá voda sloupky bere

S jarním táním se s námi rozloučila nejen letošní zima ale bohužel i jeden z kamených plotových sloupků v zahradě. Příkop u silnice jsme zdědili zanesený hlínou a zarostlý travou až po okraj, takže tenhle kout zahrady je většinu roku podmáčený, pokud v něm není přímo jezero menších či větších rozměrů. S takovouto změnou stavu vod na tocích našich luhů a hájů a letitou absencí jakékoliv údržby naši předkové nepočítali a sloupek na ně očividně nebyl dále zvědav. Zřítil se do příkopu k silnici jako podťatý, naštěstí dopadl mimo vozovku. Těsně, ale přece :o)


A nezůstal tu stát na kameni kámen...

Sněženky nevzrušeně kvetou dál


S "opravou" (v reálu je to zatím vždy celková přestavba s použitím původních materiálů) sloupků a celého plotu jsme naštěstí letos počítali, rygle, plotovky i nové úchyty do sloupků už čekají ve stodole na letní sezónu. Co mne ale opravdu mrzí je to, že se při pádu roztříštila pískovcová krycí deska sloupu :o(


Ostatní sloupky bohudík projevily silnou osobnost, nenechaly se strhnout příkladem a stojí dál. Prostě individuality ;o)

Každý sloupek je skutečnou osobností

Ale jména zatím nemají :oP

1 komentář:

  1. Ou, ten plot teda dostal zabrat, ale opravila jsi ho moc pěkně :) Neuvažovala jsi třeba o změně materiálu - že bys přidala pevnější plotové sloupky?

    OdpovědětVymazat